În această perioadă, din cauza crizei de semiconductori, acceptăm maximum 5 comenzi online per client într-un interval de 30 de zile. Vă mulțumim pentru înțelegere.

Rezervarea online a unui automobil prin programul Rabla* 2023

Programul Rabla este derulat de AFM (Administrația Fondului pentru Mediu). Bugetul disponibil în fiecare an precum și data de începere a Programului Rabla din acel an este decisă de AFM.

Cum achiziționez un automobil de pe vanzari.dacia.ro prin Programul Rabla* ?

 1. Asigură-te că dispui de un tichet Rabla. Dacă nu ai un tichet și dorești un automobil prin acest Program național, este posibil ca agentul Dacia de unde cumperi mașina să te poată ajuta. Găsește cel mai apropiat agent Dacia aici și contactează-l.
 2. Bifează "Rezervare prin programul Rabla" și achită taxa de rezervare de 500 € (TVA inclus).
 3. Când te va contacta agentul selectat în cadrul procesului de comandă vei primi toate informațiile necesare.

 În funcție de bugetul Rabla disponibil la acel moment și de starea programului, consilierul de vânzări te va informa dacă achiziția este disponibilă prin acest program sau nu.


Alte informații relevante:

- perioada de achitare integrală a automobilului în 15 zile (pe care o practicăm în mod normal) nu se aplică pentru Programul Rabla. Știm că validarea dosarului tău din Programul Rabla poate dura mai mult de 15 zile motiv pentru care îți vom păstra comanda activă până la acel moment, dar este nevoie ca agentul pe care l-ai ales sa fie înștiințat în prealabil;

- verifică pagina noastră de întrebări și răspunsuri despre cum funcționează platforma de rezervări online de aici pentru a fi la curent cu procesul;

- poți achiziționa un automobil prin Programul Rabla și în rate (creditare sau leasing). Pentru a afla mai multe detalii apasă aici;

- este posibil să afișăm pe acest site și modele care nu sunt eligibile pentru achiziție prin Programul Rabla. Dacă pe pagina respectivului model nu este afișat prețul Rabla înseamnă ca acea mașină nu poate fi achiziționată cu subvenția Programului;

- vrei un model și nu îl găsești pe site? Este posibil să nu îl avem în stocul online de la acest moment. Accesează pagina Dacia de promoții generale Rabla 2023 și cere o ofertă pentru modelul pe care îl cauți;

 

Nu ai găsit informația pe care o cauți?

Poți contacta, pentru alte detalii și informații pe care nu le-am inclus aici, departamentul nostru de relații cu clienții (Vocea Clientului Dacia) la numărul de telefon 0248 500 000 sau prin e-mail la vocea.clientului@daciagroup.com.

Prețul** prin Programul Rabla* este afișat în mod automat pe website, însă în funcție de cursul valutar valabil la data plății taxei de rezervare, respectiv a diferenței, prețul final în lei poate varia. Prețul afișat drept « Preț promo » (în cazul în care modelul beneficiază de o promoție) este prețul promoțional care nu include reducerea tichetului Rabla.

Pentru a afla cu exactitate care este diferența de preț pe care o vei achita cu achiziție prin Programul Rabla*, îți recomandăm să te adresezi consilierului de vânzări care te va apela telefonic după achitarea taxei de rezervare. 

** Ofertă destinată persoanelor fizice, supusă unor condiții, aplicabilă sub condiţia redeschiderii înscrierilor în PSIPAN și eligibilității clientului conform prevederilor Programului Rabla valabile la momentul redeschiderii înscrierilor în Program, derulat de Administrația Fondului pentru Mediu și finanțat din Fondul pentru Mediu. Modalitatea de calcul a reducerilor Rabla se bazează pe contravaloarea maximă a primei de casare și ecobonusurilor, aşa cum sunt menţionate în Ghidul de finanţare Rabla în vigoare pentru anul 2023. Prețul este obținut prin scăderea din prețul standard al automobilului a contravalorii maxime a primei de casare, de 10.000 lei, a eventualelor ecobonusuri calculate în Euro (Vezi cursul valutar de azi aici) și a reducerii comerciale oferite de Renault Commercial Roumanie pentru acest model la momentul prezentării ofertei.

Atenție: Reducerile aferente Programului Rabla, derulat de Administrația Fondului pentru Mediu și finanțat din Fondul pentru Mediu, valabile pentru anul 2023, sunt aplicabile de la momentul la care înscrierile vor fi disponibile din nou în PSIPAN și vor fi efectiv aplicate la plata finală a automobilului, în funcție de cerinţele Programului Rabla, sub condiția îndeplinirii de către solicitant a tuturor cerințelor prevăzute de Ghidul de finanțare Rabla și conform bonului de comandă semnat. Pentru mai multe detalii despre Programele Rabla și Rabla Plus, te rugăm să consulți site-ul afm.ro.

 

Rabla Clasic

Programul RABLA are la bază acordarea unei tichet în valoare de 7.000 RON pentru o mașină veche casată sau 10.000 RON pentru casarea a două vehicule uzate.

Tichetul este utilizabil doar pentru achiziția unei mașini noi cu noxe emise de maximum 155g CO2/km în regim WLTP. Pentru achiziția unui autoturism nou se pot folosi maxim 2 tichete RABLA.

Pe lângă suma de 7.000 lei, pentru o mașină veche casată, respectiv 10.000 lei pentru 2 mașini vechi casate, utilizatorul poate beneficia de următoarele eco-bonusuri suplimentare în cazul în care se îndeplinesc condițiile de mai jos:

 • un eco-bonus de 1.500 lei, pentru casarea fiecărui autovehicul uzat cu o vechime de cel puțin 15 ani de la data fabricației și/sau care are norma de poluare Euro 3 sau inferioară („eco-bonus de vechime”).
 • un eco-bonus de 1.500 lei, pentru cumpărarea unei mașini al cărei motor generează emisii de CO2 mai mici sau egale cu 120 g CO2/km în regim WLTP.
 • un eco-bonus de 1.500 lei pentru achiziția unei mașini noi cu sistem GPL/GNC.
 • un eco-bonus de 3.000 lei pentru achiziția unui autoturism nou hibrid (fără Plug-In)

Exemplu de calcul - valoarea maximă finanțată: la achiziția unei mașini cu sistem GPL care are emisii de CO2 mai mici sau egale cu 120g CO2/km (WTLP) prin casarea a 2 (două) vehicule vechi de 15 ani cu norma Euro 3, poți beneficia de o reducere totală de maxim 15.000 lei: 10.000 lei tichet Rabla (2 mașini casate), 2 x 1.500 lei (2 mașini cu vârste peste 15 ani și Euro 3), 1.500 lei (eco-bonus de emisii), 1.500 lei eco-bonus pentru vehicul cu sistem GPL.

 

Rabla Plus

Pentru cei care optează pentru o mașină 100% electrică sau hibrid Plug-in, Programul RABLA Plus oferă următoarele tipuri de tichete:

 • un eco-tichet de 26.000 de lei pentru achiziția unui autoturism nou hibrid Plug-in cu emisii de CO2 mai mici sau egale cu 80 g CO2/km în regim WLTP, cu condiția obligatorie a casării unei (1) mașini vechi. 
 • un eco-tichet de 29.000 de lei, pentru achiziția unui autoturism nou hibrid Plug-in cu emisii de CO2 mai mici sau egale cu 80g CO2/km în regim WTLP, cu condiția obligatorie a casării a 2 (două) mașini vechi.
 • un eco-tichet de 51.000 de lei pentru achiziția unei mașini 100% electrice, cu condiția obligatorie a casării unei (1) mașini vechi, dar nu mai mult de 50% din valoarea mașinii noi achiziționate.
 • un eco-tichet de 54.000 de lei pentru achiziția unei mașini 100% electrice, cu condiția obligatorie a casării a 2 (două) mașini vechi, dar nu mai mult de 50% din valoarea mașinii noi achiziționate.

În cadrul Rabla PLUS se mai poate acorda următoarea primă de casare:

 • un eco-bonus de 1.500 lei pentru fiecare autovehicul uzat care este mai vechi de 15 aniși/sau are norma de poluare Euro 3 sau inferioară („eco-bonus de vechime”).

Programele RABLA Clasic și RABLA Plus nu pot fi accesate împreună.

Exemplu de calcul - valoare maximă finanțată: la achiziția unei mașini 100% electrice și casarea a 2 (două) autoturisme vechi, suma totală maximă de care se poate beneficia este de 57.000 lei: 54.000 lei eco-tichet + 2 x 1.500 eco-bonusuri de vechime.

Exemplu de calcul - valoare maximă finanțată: la achiziția unei mașini plug-in hibrid și casarea a 2 (două) autoturisme vechi, suma totală de care se poate beneficia este de 32.000 lei: 29.000 lei eco-tichet + 2 x 1.500 lei eco-bonusuri de vechime.

 

© Dacia 2018 – 2024 Renault Commercial Roumanie, CUI 13943110, Reg. Com. J40/5566/2001